Selecteer een pagina

Iedereen heeft het erover: SEO, oftewel Search Engine Optimalisation. Kortweg betekent dit dat een website zodanig wordt ontwikkeld, gedesigned en geoptimaliseerd dat deze goed zal worden gevonden door zoekmachines. Aangezien veel mensen online research verrichten voordat ze overgaan tot de
aankoop van een dienst of product, is het belangrijk dat een website goed wordt gevonden.
 

Click-through-rate

De populariteit van een zoekresultaat wordt afgeleid uit de click-through-rate (CTR). Dit is het aantal kliks op een zoekresultaat als percentage van het aantal keren dat het zoekresultaat is getoond. Uit onderzoek is gebleken dat het eerste resultaat in Google kan rekenen op een click-through-rate van 36 procent. De nummers twee en drie hebben respectievelijk een CTR van 12,5% en 9,5%. De zoekresultaten die in één oogopslag zichtbaar zijn zonder dat er gescrold hoeft te worden, hebben een gemiddelde CTR van 19,5%, onder deze zogenoemde fold is dit percentage nog maar gemiddeld 8,9%. De tweede pagina in Google moet het doen met een magere 1,5%. Uit deze cijfers kan worden opgemaakt dat het erg effectief is om bij de eerste zoekresultaten te staan in Google. Dit zorgt voor meer publiek op een website, wat weer resulteert in meer aankopen die meer omzet genereren.
 

Goed design en SEO-teksten

Er zijn verschillende manieren om goed te scoren bij Google. Zo is het erg belangrijk dat de website  goed toegankelijk is. Elke pagina moet goed gevonden kunnen worden en er moeten geen blokkades in de website zitten. Een site mag absoluut niet volledig in Flash zijn gemaakt, want dat formaat is lastig of zelfs niet te lezen door Google, waardoor de bereikbaarheid drastisch wordt verkleind. Een goed design is dus van groot belang. Ook is het van belang dat de teksten van een website SEO-proof zijn. Dit wil zeggen dat ze volgens de standaarden van Google worden geschreven. Verder vindt Google de hoeveelheid links naar een website een goede maatstaaf om de kwaliteit te meten. Dit alles heet SEO.

image

Met de juiste SEO zal de kwaliteit van een website toenemen en het aantal bezoekers en daarmee het aantal betalende klanten ook. Het is een investering met maximaal resultaat.

Share This